ODPIRAMO SVOJA VRATA
Belokranjski muzej Metlika

Četrtek, 14. maj 2020 ob 09:03

Odpri galerijo

Cenjeni obiskovalci, podporniki in vsi, ki spremljate naše delo!

 

Tokrat vam pošiljamo razveseljujoče sporočilo.

V ponedeljek, 18. maja 2020, bo Belokranjski muzej na vseh svojih lokacijah (Metliški grad, Spominska hiša Otona Župančiča Vinica, Muzejska hiša Semič, Galerija Kambič Metlika) odprl vrata obiskovalcem.

Pripravili smo vse potrebno za zaščito vašega in našega zdravja. To je v tem trenutku najpomembnejše, zato bomo upoštevali tudi priporočilo, da še vedno ni varno gostiti večje skupine obiskovalcev hkrati.

18. maj je Mednarodni muzejski dan. Razstave Belokranjskega muzeja v Metliki, Vinici in Semiču si boste ta dan ogledali brezplačno, za dobrodošlico pa vas bo čakalo še presenečenje.

Letošnja tema Mednarodnega muzejskega dne je »Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost«. Na virtualni razstavi slovenskih muzejev se bo predstavil tudi Belokranjski muzej. V ponedeljek bo knjižica objavljena na spletni strani ICOM Slovenija, povezava pa bo vzpostavljena na naši spletni strani.

Povedali smo vam že, da smo dva meseca zelo pogrešali pravi muzejski utrip, ki ga lahko ustvarimo le skupaj z vami, vedoželjnimi obiskovalci. Zavedamo se, da množičnega obiska še ne moremo pričakovati, verjamemo pa, da si boste posamezniki zaželeli stika s kulturno in naravno dediščino ter umetnostjo.

 

Dobrodošli!

 

Andreja Brancelj Bednaršek

in sodelavci Belokranjskega muzeja

Priloge:

Galerija slik

Zadnje objave

Teme
Aktualno

Prijatelji

Dežela Uskokov

NAJBOLJ OBISKANO

ODPIRAMO SVOJA VRATA