Mednarodni muzejski dan
Belokranjski muzej Metlika

Ponedeljek, 16. Maj 2022 ob 10:45

Odpri galerijo

Pridružite se praznovanju Mednarodnega muzejskega dne,

v sredo, 18. maja 2022!

Med 10. in 16. uro vabljeni na brezplačne oglede stalnih in občasne razstave v Metliškem gradu in Galeriji Kambič Metlika.

Tega dne bodo vse muzejske publikacije na voljo po polovični ceni.

                                                                                                                     

ICOM Slovenija načrtuje tudi tokrat več akcij, ki bodo opozarjale in promovirale moč ter vrednote slovenskih muzejev. 

Vsebine, ki jih v okviru letošnje teme raziskujemo, so: 

Moč doseganja trajnosti: muzeji kot ključni akterji v svojih lokalnih skupnostih prispevajo k številnim ciljem, ki vključujejo spodbujanje trajnega razvoja in socialne ekonomije ter razširjanje znanstvenih informacij o okoljskih izzivih.

Moč inovacij na področju digitalizacije in dostopnosti: muzeji so inovativna igrišča, kjer se razvijajo nove tehnologije. Digitalne inovacije lahko naredijo muzeje bolj dostopne in privlačne.

Moč gradnje skupnosti z izobraževanjem: muzeji s svojimi zbirkami in programi povezujejo družbo in gradijo skupnosti. S podpiranjem demokratičnih vrednot in zagotavljanjem priložnosti za vseživljenjsko učenje prispevajo k oblikovanju informirane in angažirane civilne družbe.

Ob tej priložnosti bo na ogled urbana razstava plakatov slovenskih muzejev, ki bodo dva tedna po Ljubljani nagovarjali k obisku muzejev. Iz plakatov pa je oblikovana tudi virtualna knjižica, ki je na voljo za prenos ⇒.

Galerija slik

Zadnje objave

Prijatelji

Dežela Uskokov

NAJBOLJ OBISKANO

Mednarodni muzejski dan