DEKD IN TKD 2020
Belokranjski muzej Metlika

Sreda, 21. Oktober 2020 ob 12:43

Odpri galerijo

Že vrsto let je v muzeju meseca oktobra posebej pestro. Potekajo namreč Dnevi evropske kulturne dediščine, Teden kulturne dediščine, obeležujemo Teden otroka ter sodelujemo v akciji Z igro do dediščine. Letos ni bilo nič drugače in za nami je nekaj zanimivih delavnic, s katerimi smo obeležili te dogodke.

Za uvod so se nam v Muzejski hiši Semič pridružili učenci Osnovne šole Semič, s katerimi smo si ogledali tudi prenos slavnostnega odprtja Dnevov evropske kulturne dediščine, ki se je odvijalo nedaleč stran, v Kulturnem centru Semič. Sledila je delavnica, na kateri so spoznali edino podzemsko školjko na svetu - kongerijo. Z njeno repliko so okrasili zapestnice, ki so jih sami stkali, in na ta način ne le spoznali naravno in kulturno dediščino, temveč ju tudi lično povezali.

Med razstavljenimi predmeti donacije v Galeriji Kambič je veliko umetniških stvaritev. Med temi kar nekaj portretov, cvetličnih tihožitij in zanimiva zbirka slik na steklo. Učenci Osnovne šole Metlika so se v galeriji s temi deli seznanili in nato na določeno temo tudi sami ustvarjali. Prelevili so se v slikarje ter si naslikali portret na magnet. Nastale so tudi zanimive slike na steklo, pri čemer jih je zabavala zrcalna podoba zapisanih imen. Ustvarili pa so tudi malce drugačna tihožitja - iz rož iz papirja.

Zadnje delavnice v sklopu DEKD in TKD nam zaradi ukrepov žal ni uspelo izpeljati, zato boste zaklade iz Belokranjskega muzeja spoznali ob kakšni drugi priložnosti. Spremljajte nas, da vam ne uide. Nekaj utrinkov izvedenih delavnic pa si oglejte v galeriji spodaj.

   

Galerija slik

Zadnje objave

Prijatelji

Dežela Uskokov

NAJBOLJ OBISKANO

DEKD IN TKD 2020